Matchnummer: 130406003
Samling:12:30
Kvarnby IK - Spjutstorps IF 1-2
2019-03-10 17:45
Kvarnby föll med uddamålet mot Division 2-laget Spjutstorp. Man hade ledningen med 1-0 men precis som förra helgen tappade man densamma och föll till slut med flaggan i topp.
Vädergudarna hade verkligen vaknat på fel sida denna söndag på Bäckagård. Regnet började falla på uppvärmningen och övergick sedan till hagel och snö. Men det var två lag som trots allt försökte spela fotboll på den blöta planen. Kvarnby inledde med hög press och var det lag som första halvtimmen hade initiativet. Sedan tröttnade man lite och bortalaget kunde jobba sig in i matchen allt eftersom. Målen uteblev dock i första halvlek och ställningen var 0-0 när lagen gick till pausvila.

I den andra halvleken tappade KIK initiativet i ovädret och klasskillnaden mellan de två lagen började så sakteliga bli mer påtaglig. Därför kom det lite som en blixt från klar himmel när Kvarnby återigen låg rätt i presspelet som mynnade ut i att comebackande anfallaren Tilde Forsberg efter ett motlägg kunde göra 1-0 till Kvarnby.
     Efter ledningsmålet blev Spjutstorp övertag ännu större och de svartklädda bortalaget hotade gång på gång KIKs backlinje. Till slut kom också kvitteringen när en fristående SIF-spelare kan prickskjuta in 1-1 strax utanför straffområdet.
     Tyvärr orkar inte Kvarnby hela vägen in utan med drygt en kvart kvar slår man bort en passning och mot den här typen av motstånd så straffar det sig direkt. Spjutstorp kunde göra 1-2 på en målvaktsretur. Kvarnby gjorde ett försök till att få med sig en poäng och fick ett kvitteringsläge i slutet men Linnea Karlssons avslut kunde räddas av Minna Nilsson i bortamålet. Kvarnby föll därmed och står fortfarande kvar på noll poäng inför sista gruppspelsmatchen mot Dalby/Genarp nästa helg.

- Första halvtimmen gör vi det mesta rätt och då tycker jag till och med att vi är bättre än dem. Sen orkar vi inte riktigt fullfölja vårt presspel och tyvärr är båda målen bjudningar från oss. Men på det stora hela en godkänd insats mot ett Division 2-lag. Det får vi ta med oss till nästa vecka, berättar tränare Andreas Niss