Plats:Åkarps IP A-plan
Matchnummer: 130342022
Åkarps IF - Kvarnby IK 3-1
2019-05-04 14:24
Kvarnby skapade chanser för att kunna göra hur många mål som helst men föll ändå lika tungt som underlaget var på Åkarps IP.
- Det var verkligen inte vår dag idag sa Kvarnbytränaren Andreas Niss.
Regnet hade slutat falla lagom till att lagen beträdde den tunga och något ojämna planen på Åkarps IP. Det var två hungriga lag som ville mycket från start men spelet stämde inte riktigt för något av lagen i inledningen med bortspelade passningarna som följd från båda lag.
     Det var dock Åkarp som skulle ta ledningen efter att Kvarnby tappat boll i backlinjen och redan där tydligt bevisat att ett tungt naturgräs inte är lagets melodi.
     Efter målet spelar dock Kvarnby upp sig och även om man tappat en del boll så skapar man mängder med chanser och pressar ÅIF i stora delar av halvleken. Man har över tio avslut på mål i första halvleken och när Viktoria Månsson i hemmaburen inte räddar så står antingen en motståndarförsvarare eller till och med egen spelare framför mål och räddar målet från påhälsning. Chanserna radas upp från bortalaget men ÅIF går till paus med en 1-0-ledning.

Andra halvlek är ganska lik den första. Åkarp är kompakta i försvarspelet och lyckas få en tå på varje boll. Kvarnby fortsätter att skapa chanser och man har bl.a. flera farliga hörnor men återigen var hemmalagets målvakt i vägen.
     Istället för en reducering kom istället 2-0 till hemmalaget när en Åkarpshörna väldigt oturligt styrs in i eget mål. Kort därefter nickar också ÅIF 3-0 när Kvarnby ligger helt fel i försvarsspelet.
     Sista kvarten äger Kvarnby fortsatt matchen mot ett tröttkört hemmalag men man kom aldrig närmare än Elemina Olofssons reducering med drygt tio minuter kvar. Det fanns lägen för fler mål men återigen, felbeslut, oflyt, och ett hårt kämpande hemmalag gjorde att Kvarnby fick åka hem från den här matchen tomhänta trots att både spelare och ledare var överens om att man hade varit det bättre laget i stora delar av matchen.
     Chans till revansch finns redan på onsdag då Backarnas FF kommer på besök på Bäckagård.