Matchnummer: 130342050
Samling:10:30
Kvarnby IK - Husie IF 0-0
2019-06-02 15:06
Kvarnby tog som första lag poäng mot topplaget Husie när man krigade till sig 0-0 hemma på ett välbesökt Bäckagård.
Det var en fin fotbollsförmiddag denna söndag. Upp emot 100 personer hade letat sig till Bäckagård denna dag när det vankades derby och sommaren gjorde sig påmind på riktigt.
     Det var det grönklädda bortalaget som startade klart bäst. Man hade ett högt tempo i passningsspelet och satte högsta fart direkt. Kvarnby höll dock stången de första 10-15 minuterna och började sedan så sakta jobba sig in i matchen igen. Husie har klart mest boll men Kvarnby börjar vinna allt fler närkamper på mittfältet vilket gör att resterande delen av halvleken är jämn. Husie har en del ”nästan-lägen”, samt ett avslut som KIK-målvakten Narges Rahmani gör en fin räddning på. Kvarnby å sin sida har också ett bra läge att ta ledningen då Tilde Forsberg slänger sig först på ett lågt inlägg men bollen smiter precis utanför stolpen. 0-0 i halvtid i värmen således.
     Andra halvlek är också inledningsvis jämn. Värmen gör att tempot blir något lägre än i första halvlek med en del byten från båda lagen som följd. Mot slutet av matchen tar Husie över allt mer och man har också ett bra läge att göra 0-1 men Rezen Yzdens avslut i straffområdet går rakt på Rahmani i hemmasviten. Kvarnby har också ett gyllene läge att avgöra med ett par minuter kvar när Forsbergs avslut går över målet efter ett fint anfall. Husie tryckte ner de blåklädda de sista minuterna men Kvarnby orkade stå upp i 90 minuter och krigade till sig en väldigt fin poäng.
- Självklart är vi nöjda med en poäng. Vi fick matchen lite dit vi ville och tjejerna gör ett kanonjobb matchen igenom, säger Kvarnbytränaren Andreas Niss i en bil på väg till Olympia i Helsingborg för att bevittna nästa derbymatch.