Samling:09:30, Bäckagårds IP
Kvarnby IK - Holma-Kroksbäck IF 5-2: Tillbaka i vinnarspåret
2018-05-26 14:41
Indira Podbicanin blev tremålskytt; ”-Har nog inte hänt innan”, menar Indira
Det blev hela sju mål när Kvarnby tog en relativt säker trepoängare hemma på Bäckagård efter en pangstart mot Holma-Kroksbäck.
Det var varmt och kvavt och åskan låg i luften inför malmöderbyt mellan Kvarnby och Holma-Kroksbäck. Ovädret drog dock förbi och istället var det Kvarnby som blixtrade till direkt i inledningen av matchen. Klockan hade knappt tickat över minuten när Kvarnby stressade fram ett misstag från HKs backlinje och Indira Podbicanin kunde distinkt ge hemmalaget ledningen. Kvarnby fortsatte ligga på och både 2-0 och 3-0 kom innan det var spelat 20 minuter.
- Vi pratade innan matchen om att sätta ganska hög press och de första 20 är där bara ett lag på plan. Sen slappnar vi nog av lite efter 3-0 menar Kvarnbys tränare Andreas Niss.
     Holma-Kroksbäck reducerar nämligen efter en frisparksretur och resterande del av halvleken var jämn. Kvarnby kunde dock utöka till 4-1 precis innan paus när Podbicanin återigen höll sig framme i straffområdet.

Andra halvlek bli något mer oorganiserad och värmen tar ut sin rätt för båda lagen. Holma-Kroksbäck lyckas reducera efter dråplig situation i kvarnbyförsvaret. Men när Tilde Forsberg med tjugo minuter kvar kan göra sitt andra mål för dagen när hon placerar in 5-2 i målvaktens vänstra hörn är matchen definitivt avgjord och Kvarnby kan inkassera säsongens tredje vinst.
- Vi spelar med ett ganska stort hjärta idag och tar tag i matchen direkt, precis som vi snackade om. Sen är där vissa bitar som inte riktigt stämmer i vårt spel idag men totalt sett är vi ju det klart bättre laget och vinner rättvist. Det är väl en liten styrka trots allt att ta tre poäng när allt inte fungerar som det ska. Men jätteskönt att få göra hela fem mål och extra skönt att få igång båda anfallarna som gör ett bra jobb tillsammans idag, precis som resterande delen av laget, poängterar Niss.