Matchnummer: 130342068
Samling:08:30, Bäckagårds IP
Svenstorps IF - Kvarnby IK 2-3: Hög dramatik när KIK skrällde
2018-09-09 15:35
Kvarnby tog en meriterande seger när man fick med sig alla poängen hem från Svenstorp.
Den som ville njuta av en dramatisk och underhållande fotbollsmatch skulle bege sig till Svenstorps Idrottsplats denna söndag. Det var topplaget Svenstorp som hade mest att spela för men det var Kvarnby som krigade till sig segern i en rafflande tillställning.

Det blåklädda bortalaget inledde friskt och överraskade SIF direkt i inledningen. I den tredje matchminuten slog Clara Schagerström en frispark bakom motståndarnas backlinje som efter många missar touchar en motståndare och går in i mål. Drygt fem minuter senare kommer Kvarnby runt på kanten och ett inspel hittade in till Nora Wahlén som drog till strax utanför straffområdet och hon kunde sedan se bollen passera in i mål mellan målvakten och ribban. 0-2 efter tio minuter och de flesta på Svenstorps IP undrade nog vad som hände.
- Vi pratade mycket innan matchen om att komma runt på kanterna då de har en väldigt stark centrallinje. Och det andra målet är ju ett direkt resultat av detta. Första 20 är kanske den bästa fotbollen för säsongen, menar Kvarnbys tränare Andreas Niss.

Efter drygt halva den första halvleken börjar hemmalaget jobba sig in i matchen igen i värmen på den svårspelade gräsmattan. Man får också utdelning till slut när man efter 30 minuter reducerar efter ett fint anfall. Kvarnby är märkbart trötta men lyckas ändå bistå med ett fint omställningsspel som hela tiden hotar motståndarnas backlinje och man håller ledningen i paus.

I den andra halvleken är det mer hemmalaget som har boll och man trycker upp laget så högt det går mot ett Kvarnbylag som sjunker allt djupare. Till skillnad från den första halvleken präglas den andra klart av mer av kamp än skönspel. Svenstorp trycker på för en kvittering och prickar bl.a. stolpen i en desperat jakt på poäng. Till slut får man också utdelning då man får en straffspark tilldömd i en diskutabel situation.
- Frågar du mig är det inte straff. Aldrig, påpekar Niss som också fick medhåll från Svenstorps tränarstab.
     Straffen sätts säkert och 2-2 är ett faktum och med mindre än tiominuter kvar är det vilda västern-fotboll i värmen med mycket känslor ute på plan.
     Kort efter kvitteringen får Tilde Forsberg bollen på kanten och avancerar med beslutsamhet förbi sin försvarare och får i samma situation också en smäll. Domaren Peter Andersson menade att det var innanför straffområdet och tillräckligt för att blåsa en ny straff, denna gången för Kvarnby.
- Blåser han för första får han väl ta den också. Men frågar du mig om den situationen så är den också väldigt tveksam, svarar Niss.

Efter en lång väntan kliver lagkapten Clara Schagerström fram till straffpunkten och slår säkert in bollen nere i målvaktens vänstra hörn.
     De sista minuterna lyfter Svenstorp upp allt de har men Kvarnby, som offrar sig med allt de har i varje närkamp, lyckas hålla undan och en jublande lättnad återfinns bland bortalaget som alltså vinner med 2-3.
- En rejäl skalp får man väl ändå säga. Oavgjort hade absolut inte varit orättvist om man ser till 90 minuter men idag hade vi lite marginaler med oss. Samtidigt kanske vi förtjänar marginalerna med tanke på vilket hjärta vi visar, framför allt i andra halvlek, berättar ”Nisse”.
- En stor eloge till samtliga tjejer som gör en av de bättre prestationerna i år.

I och med segern är Kvarnby hastigt och väldigt lustigt uppe på en delad fjärde plats. Dagens motståndare Svenstorp innehar just nu kvalplatsen, sex poäng före KIK.