Matchnummer: 130342083
Samling:09:30, Bäckagårds IP
Kvarnby IK - Lilla Torg FF 0-0: Gedigen laginsats gav poäng
2018-09-29 14:02
Kvarnby IK stod för en liten överraskning och förblev obesegrade i september när man under lördagen spelade 0-0 mot serievinnarna Lilla Torg.
Det var Lilla Torg som var det spelförande laget genom hela matchen men det var ett Kvarnby som krigade i varje närkamp över hela plan. Ett lite lägre försvarsspel gjorde att LTFF hade svårt att skapa chanser av rang. Faktum är att det var Kvarnby som skapade de två farligaste lägena i första halvlek men Selma Sehr fick aldrig till avslutet när hon hade chansen inne i straffområdet och när Indira Podbicanin kom ganska ren efter en fin djupledsboll så var Lilla Torgs målvakt Sophia Åkerblom där och räddade.

I andra halvlek är det lite mer bortalaget som anför och de för dagen vitklädda LTFF kommer närmare mål ju längre matchen lider. Kvarnby fortsätter att kämpa sig igenom matchen med ett gediget försvarsspel men förmår inte riktigt att skapa så mycket i anfallsväg i slutskedet. Lilla Torg har ett väldigt bra läge att göra mål med någon minut kvar men på handbollsmanér räddar Kvarnbys målvakt Narges Rahmani med en benparad och förkunnar därmed att Kvarnby förblir obesegrade genom hela september. Kvarnby blir också det tredje laget i år som lyckas ta poäng mot Lilla Torg.

- Vi möter seriens bästa lag och spelar oavgjort. En eloge till samtliga spelare idag som gör ett kanonjobb och visar härlig inställning. Det visar vilken utveckling vi har på det här laget. Idag blir det ganska mycket en taktisk match från vår sida men vi håller oss till matchplanen och det gjorde att vi fick en pinne, låter tränare Andreas Niss summering av tillställningen.

Detta var Kvarnbys sista hemmamatch för säsongen. Seriespelet avslutas nästa helg med bortamatch mot Skabersjö.