Matchnummer: 130342003
Samling:17:30, Sorgenfri IP
Malmö City FC - Kvarnby IK 0-1: Premiärseger!
2018-04-14 11:56
Det blev till slut en underbar premiärseger för Kvarnby denna fredag den 13:e på ett välbesökt Sorgenfri IP. Efter att ha varit det bättre laget under 90 minuter kunde de blåklädda ta hem säsongens första trepoängare efter Elemina Olofssons segermål i mitten på den andra halvleken.
Kvarnby IK har väntat i många år på att ha ett damlag i seriespel och under fredagskvällen kunde man äntligen ställa en ny generation kvarnbyspelare på plan när Malmö City tog emot Kvarnby i premiärmatchen i Division 4 Södra.

Det syntes ganska tydligt att där var en del nervösa spelare inledningsvis och nästan hela första halvlek präglades av två lag som ständigt lämnade över bollen till motståndarförsvaret. Kvarnbys skapade de hetaste chanserna och hade ett par farliga avslut, bl.a. ett som hemmalagets målvakt räddade via ribban och ut.
- Vi följer inte riktigt vår matchplan i första halvlek utan blir passiva och håller inte riktigt det bolltempo vi behöver för att ta initiativet i matchen, menar tränare Andreas Niss.

I andra halvlek fortsätter Kvarnby att försöka utnyttja farten mot ett mer fysiskt starkt MCFC. Och man fortsätter att skapa chanser via snabba omställningar.
     I Tilde Forsbergs frånvaro valde tränarduon att flytta upp mittfältaren Elemina Olofsson på topp. Detta för att ha en uppspelspunkt och någon som kan avsluta distinkt inne boxen. Och i mitten av den andra halvleken var det också Elemina om höll sig framme på en boll som damp ner i utkanten av straffområdet  och fick på en träff som var tillräcklig för att leta sig in vid målvaktens högra stolpe.
- Det var nog mitt fulaste mål i karriären men samtidigt det viktigaste sa en leende Olofsson efter matchen.

Efter målet släppte det mesta för Kvarnby som kunde spela ut på ett helt annat sätt och man kunde ha gjort både ett och två mål ytterligare. Men resultatet 0-1 stod sig matchen ut och när slutsignalen ljöd kunde kvarnbyspelarna höja armarna i skyn och jubla över den första trepoängaren på seniornivå.
- Det var inget skönspel direkt. Det märktes att det var lite nervöst inledningsvis men vi fortsatte kämpa och vinner klart rättvist. I ärlighetens namn så skapar inte Malmö City särskilt mycket och vi borde kanske ha avgjort tidigare. Men jag är superglad för den här vinsten. Den betyder mycket för oss som lag och tjejerna är värda detta efter allt jobb i vinter, summerar tränare Andreas Niss.