Matchnummer: 130408002
Samling:13:00
Kvarnby IK - Uppåkra IF 1-0
2020-03-01 18:12

Kvarnby IK inledde årets DM-gruppspel med en meriterande seger när laget hemmabesegrade division 2 laget Uppåkra IF med 1-0.

Efter tre träningsmatcher var det äntligen dags för tävlingspremiär för damerna med nya tränarduon Mikael och Emma Andersson vid rodret. På förhand var det en tuff premiär i DM med på pappret starkast möjliga moståndare först ut när division 2 laget Uppåkra IF kom på besök.

-En riktigt spännande utmaning att inledda med. Noterbart är att vi till matchen hade kallat in tre 14-åringa tjejer från vårt F05/06 lag varav två stycken spelade från start, säger Mikael Andersson huvudtränare Kvarnby IK.

Matchen inledde ett ganska trevande tempo där båda lagen såg ut att känna på varandra med ett böljande spel på mittfältet som följd utan de vassaste chanserna. När de första målchanserna kom så var det gästerna som lyckades skapa två hyfsade chanser som dock Kvarnbys, stundtals eminenta, backlinje kunde stoppa. Vid de få tillfällen som bollen rann igenom Kvarnbys täta försvarslinje stod den debuterande målvakten, Kittiya Palapot, i vägen.

Det var mållöst efter den första halvleken vilket Uppåkra tycktes ville ändra på under inledningen av den andra. Bortalaget tog tag i bollen något mer men lyckades aldrig vaska fram någon riktigt het målchans mot Kvarnbys försvarslinje som knappt satte en fot fel på hela matchen. Ju längre halvleken led desto mer luft under vingarna fick också KIK.

-Under den sista kvarten började vi förstå att vi kunde skrälla och satte därför också en högre press på Uppåkra vilket gav resultat och vi lyckades vinna bollen högt upp i banan vid flera tillfällen, säger Mikael Andersson.

Med blott två minuter kvar av ordinarie speltid kom också det matchavgörande målet. Rita Bytyqi blev frispelad och ensam med målvakten gjorde hon ingen Kvarnbyanhängare besviken och kunde iskallt göra matchens första och enda mål. Kvarnby höll ut under slutminuterna och tog en välförtjänt och väldigt meriterande seger.

-Att vi skulle kunna skrälla och vinna mot Uppåkra trodde nog mest bara jag och Emma på innan matchen som varje vecka och varje träning ser hur duktiga dessa spelare är. Sättet vi tar oss an matchen och jobbar tillsammans gör en både extremt stolt och glad, säger Mikael Andersson och avslutar:

-Det är som en spelare sa efter matchen: ”vi är bättre än vad vi tror vi är!”.